Spor

Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nda Milli Sporcularımızdan Büyük Başarı

Paylaşım

tarih:

Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nın yedinci gününde, milli sporcularımız önemli başarılar elde etti. Yağmur Bulut, Avrupa ikincisi olarak organizasyona damgasını vurdu. Milli sporcularımız, şampiyonada toplamda 13 altın, 19 gümüş ve 12 bronz madalya kazandı ve madalya sayısını 44’e çıkardı.

Yağmur Bulut’un Başarısı

U15 Kadınlar 76 kiloda yarışan Yağmur Bulut, silkmede 91 kilo ve toplamda 165 kilo kaldırarak 2 gümüş madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldu. Koparmada ise 74 kilo kaldırarak bronz madalya elde etti.

Diğer Sporcularımızın Dereceleri

  • Yıldız Erkekler 81 kiloda yarışan Alper Aytar, koparmada 118 kilo, silkmede 136 kilo ve toplamda 254 kilo derece elde etti.
  • U15 Erkekler 96 kiloda yarışan Mete Muku, koparmada 102 kilo, silkmede 129 kilo ve toplamda 231 kilo derece yaptı.
  • Yıldız Kadınlar 71 kiloda yarışan Öznur Yılmaz, koparmada 81 kilo, silkmede 93 kilo ve toplamda 174 kiloluk derece ile yarışmayı tamamladı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı’nın Tebrikleri

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyonada madalya kazanan sporcularımızı, kulüplerini ve antrenörlerini tebrik ederek, “Sporcularımızın elde ettiği bu başarılar, Türk halterinin geleceği için umut verici. Sporcularımızın azmi ve çalışkanlığı, ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil etmeye devam ediyor” dedi.

Milli sporcularımızın bu önemli başarıları, Türkiye’yi uluslararası arenada gururlandırdı. Emeği geçen tüm sporcularımızı ve destek veren herkesi tebrik ediyor, gelecekteki yarışmalarda da başarılar diliyoruz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version