Sosyal Medya

Manisa

Manisa’da Filistin’e Destek Büyüyor: Rektör Prof. Dr. Kibar’dan İsrail Saldırılarına Tepki

Paylaşım

tarih:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kibar'dan Filistin'e destek açıklaması:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşanan sivil katliamlarına tepki gösterdi. Kibar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte, Filistin’e destek için bir araya gelen katılımcılara yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin’deki saldırılarının dünya genelinde tepkiyle karşılandığını belirtti.

Prof. Dr. Kibar, İsrail’in Ekim ayında başlattığı ve devam eden saldırılarında 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere toplamda 35 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve bu durumun vicdan sahibi her insanı derinden yaraladığını ifade etti. Kibar, şunları söyledi:
“Ekim ayında başlayan ve 7 aydır devam eden İsrail saldırılarında 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 35 binden fazla sivilin katledilmesi karşısında vicdan sahibi her insan gibi kahroluyoruz ve ah ediyoruz.”

İsrail’in bu saldırıları sırasında dünya devletlerinin sessiz kalmasının ve bazı ülkelerin katliamları desteklemesinin akıl tutulması olduğunu belirten Kibar, Batı’nın bu iki yüzlü tutumunun yeni olmadığını kaydetti. Kibar, Filistin’e yapılan zulme karşı gösterilen bireysel tepkilerin Batılı ülkelerde bile baskıyla karşılandığını belirterek, “ABD’de üniversitelerde öğrencilere yönelik baskı ve şiddet yaşanıyor. Harvard ve MIT üniversitelerindeki rektörler başta olmak üzere çok sayıdaki üniversite yöneticisi görevlerinden alındı ve öğrenciler susturulmaya çalışıldı.” ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Enver Ünlü de Gazze’de yaşananların büyük bir insanlık dramı olduğunu belirterek, dünya kamuoyunun bu vahşete sessiz kalmasını eleştirdi. Ünlü, Türk milletinin Filistin’e ve diğer zulme uğrayan toplumlara her zaman destek olduğunu vurgulayarak, “Türk milleti olarak bizler ülkemizde bir acı yaşanmasını istemediğimiz gibi soydaşlarımızın yaşadığı Doğu Türkistan’da, dindaşlarımızın yaşadığı İslam coğrafyasında, sefalet ve zulme mahkûm olmuş diğer coğrafyalarda da kan ve gözyaşının akmasını istemeyiz.” dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir