Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Nâzım Hikmet’i Anma Etkinliği

Paylaşım

tarih:

Nazım Hikmet İzmir Fuarı Kültürpark

İzmir Büyükşehir Belediyesi, usta şair Nâzım Hikmet’in aramızdan ayrılışının 61. yılı dolayısıyla Kültürpark’ta anma etkinliği düzenliyor. 3 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte, birçok sanatçı Nâzım Hikmet için bir araya gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15’ler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği, Ege 78’liler Demokrasi ve Dayanışma Derneği, İzmir 68’liler Platformu iş birliğiyle Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nâzım Hikmet’i, “61 Yıllık Hasret Nâzım Hikmet” başlıklı etkinlikle anacak. Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, 3 Haziran Pazartesi günü Kültürpark’ta yer alan İzmir Sanat’ın bahçesindeki Nâzım Hikmet anıtının önünde başlayacak.

Özel Program

Anma etkinliğinde yazar, tiyatrocu ve müzisyenler bir araya gelecek. Saat 18.00’de başlayacak etkinlikte, Haluk Çetin’in gitar dinletisi, Özgür Başkaya’nın şiir dramatizasyonu, Okan Yüksel’in okuyacağı şiirler, şair ve yazar Ataol Behramoğlu, yazar Ömer Erdoğan ve Prof. Dr. Şerife Yalçınkaya’nın katılacağı söyleşi yer alacak. Ayrıca, “Grup Son Dakka” Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelenen seçme şarkıları seslendirecek.

“Yolcu” Oyunu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) ise İsmet İnönü Sahnesi’nde saat 20.30’da, Nâzım Hikmet’in yazdığı “Yolcu” adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nâzım Hikmet’in anısını yaşatmak için düzenlediği bu özel etkinlikle, şairin edebi mirasını yeni nesillere aktarmayı hedefliyor. Tüm İzmirliler bu anlamlı etkinliğe davetlidir.