Sosyal Medya

İzmir

İzmir Sağlık Turizmi Zirvesi: İzmir’in Farkını Ortaya Koyma Zamanı

Paylaşım

tarih:

izmir sağlık turizmi zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, “Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Okyay, İzmir’in sağlık turizminde de farkını ortaya koyması gerektiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlık turizmi sektörünün görünürlüğünü artırmak ve İzmir’i bir marka haline getirmek için her türlü çalışmada yer alacaklarını belirtti.

İzmir’in Sağlık Turizmindeki Potansiyeli

Batı Anadolu Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen zirve, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Zirveye İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Batı Anadolu Sağlık Turizmi Derneği Onursal Başkanı Tuncer Kelleci ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okyay, İzmir’in sağlık turizmindeki potansiyeline dikkat çekerek, en kaliteli hizmeti bilimsel ve etik bir çerçevede sunma sorumluluğuna vurgu yaptı.

İzmir Sağlık Turizmi Zirvesi: İzmir'in Farkını Ortaya Koyma Zamanı

Sağlık Turizminin Markalaşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olduğunu hatırlatan Okyay, İzmir’in coğrafi konumu, ulaşım kolaylıkları, tarihi güzellikleri, termal kaynakları, zengin sağlık altyapısı ve nitelikli sağlık personeliyle sağlık turizminde önemli bir konumda olduğunu belirtti. Okyay, “Bu toplantının kentimizin potansiyelinin nasıl daha iyi kullanılacağı ile ilgili iyileştirmeler ve yeni yaklaşımların geliştirilmesinde önemini İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biliyoruz. Bu nedenle, İzmir sağlık turizmi sektörünün görünür kılınmasında, destinasyon olarak imajının güçlenmesinde, markalaşmasında her türlü çalışmada yer alacağız” dedi.

Etik ve Biyogüvenlik Konuları

Sağlık turizminde etik konuların önemine değinen Okyay, meslek etiği ile ilgili durumların da konuşulması gerektiğini belirtti. Sağlık turizminin potansiyel biyogüvenlik risklerine dikkat çeken Okyay, “Hastaların çok farklı sağlık kurumlarını dolaşmış olma olasılıkları yüksek. Pandemi ile dünyamızın bir yerinde oluşan sağlık sorununun nasıl küreselleşebildiğini gördük. Toplum sağlığı ve çevre üzerine olan risklerini de konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ekonomik ve Sosyal Katkılar

Okyay, sağlık turizminin kente sadece ekonomik değil, her anlamda değer katmanın aracı olması gerektiğini vurguladı. Artan tıbbi bilgi, yeni teknoloji kullanımı ve akreditasyon süreçleri ile kazanılan kaliteli altyapının yerel halka da ulaştırılması gerektiğinin altını çizdi. “Örneğin, yaşlı sağlığı çalışmaları bu konuda bir öncü olacaktır. Burada kazandığımız pratikler sağlık sistemimizin gelişmesine de katkı verecek, gelecek dönemdeki demografik dayanaklılık çalışmalarına örnek olabilecektir” dedi.

Zirve kapsamında, “Türkiye’de Sağlık Turizminin Bugünü ve Yarını”, “Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir” ve “Sağlık Turizminin Paydaşlarına Sağladığı Faydalar” başlıklı paneller düzenlendi.