Sosyal Medya

Belediyeler

İzmir Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma Merkezi

Paylaşım

tarih:

İzmir Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 55 Yaş Üstü Bireylere Yeni Bir Yaşam:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi, 55 yaş üstü bireylere yepyeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. Merkez, çeşitli kurslar ve aktivitelerle alzheimer ve demanstan korunan vatandaşlara hem hobi edinme hem de gençleşme fırsatı sunuyor.

14 Ayrı Kursla Sağlıklı Yaş Alma

Merkezde sunulan 14 ayrı kurs ile katılımcılar, spor, çini, satranç, el sanatları, drama, vals, resim, İngilizce gibi alanlarda eğitim alabiliyor. Merkezde yapılan etkinliklerle alzheimer ve demans hastalarının beyinlerini aktif tutmaları sağlanıyor. Üyeler, bu sayede kendilerini daha genç ve enerjik hissediyor.

İzmir Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma Merkezi

Tam Kapasite Hizmet

Merkezin sorumlusu Tülay Hepoğlu, “Merkezimizde spor, çini, satranç, el sanatları, drama, vals, resim ve İngilizce gibi 14 kursumuz var. Alzheimer ve demansı geriletmek amacıyla burada çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Beyin geliştirici kurslar düzenliyoruz. Şu anda bin 150 üye ve 5 alzheimer-demans hastamız ile tam kapasite hizmet veriyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi Yol Tarifi

Üyelerin Deneyimleri

Aysel Şener (78): Emekli edebiyat öğretmeni Aysel Şener, drama kursuna katılıyor ve kendini 18 yaşında hissettiğini belirtiyor. “Buraya 3 yıldır geliyorum. Sağlıklı yaş almak çok önemli. Burası insanı çok mutlu eden bir yer. Yaşımı unutturuyor.”

Sabiha Temizkalp (78): Drama kursuna katılan Sabiha Temizkalp, “İçime kapanık biriydim. Burası beni rahatlattı. Her bir dalda kursa katılıyorum. Kendi kendimi tebrik ediyorum” dedi.

Kayhan Koçgir (93): Merkezin en yaşlı üyesi emekli pilot Kayhan Koçgir, “2008’den beri buraya geliyorum. Bu yaşları gördüğüme göre burası bana iyi gelmiş. Resim kursu ve koro çalışmalarına katılıyorum.”

Methiye Damar (71): Resim ve çini kurslarına katılan Methiye Damar, “Çini ve resim yapıyorum. Evden rahatsız olarak geliyorum, sınıfa girince enerjim yükseliyor. Burada sağlıklı yaş alıyoruz.”

Kezban Onuker (65): Emekli kimya öğretmeni Kezban Onuker, “Buraya bir yıldır geliyorum. El becerim olduğunu bilmiyordum. Yeni çalışmalar yapmak insanı mutlu ediyor ve sağlıklı yaş almasına katkıda bulunuyor.”

Eğitim ve Aktiviteler

Merkezde 14 farklı kursun yanı sıra sağlık, fiziksel aktivite, beslenme ve ilk yardım eğitimleri de veriliyor. Alzheimer ve demans hastaları için dikkat ölçme ve spor etkinlikleri, fiziksel aktiviteler, psiko motor çalışmaları, maket yapımı ve ahşap boyama gibi günlük programlar düzenleniyor.

Ulaşım ve Psikolojik Destek

Alzheimer ve demans hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nden hareket eden araçla evlerinden alınıp merkeze ulaştırılıyor, gün bitiminde yine aynı araçla evlerine bırakılıyor. Ayrıca, hastalara bakım veren aile üyelerine de psikolojik destek sağlanıyor.

Ayrıntılı Bilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi ile ilgili ayrıntılı bilgi 232 293 38 47 numaralı telefondan alınabilir.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir