Sosyal Medya

İzmir

Menderes Belediyesi Yasa Dışı Yapılan Hobi Bahçelerini Yıkacak

Paylaşım

tarih:

menderes bel hobi bahçesi

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, vatandaşları hobi bahçeleri konusunda uyardı. Son dönemlerde dikkat çeken ve artış gösteren hobi bahçeleriyle ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada, yasadışı olan hobi bahçelerinin yıkılacağı belirtildi.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, yasaya uygun olmayan hobi bahçelerinin suç teşkil ettiği ve vatandaşların bu tür yapılara ortak olmamaları gerektiği vurgulandı. Başkan İlkay Çiçek, konuyla ilgili açıklamasında, “Menderes’imizde de artış gösteren hobi bahçeleriyle ilgili gerekli denetim ve çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ne yazık ki hobi bahçesi uygulaması amacının dışına çıkmış durumda. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve yıkım kararı çıkan tüm hobi bahçelerini yıkacağız. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, yasaya aykırı olarak yapılan hobi bahçeleri alıp suça ortak olmayın ve mağduriyet yaşamayın,” dedi.

Çiçek, belediyenin yasalara uygun şekilde hareket edeceğini ve yasadışı yapılarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları ve yasaya uygun olmayan yapılara yatırım yapmamaları gerektiğini hatırlattı.

Bu uyarı, Menderes ilçesindeki vatandaşların yasadışı hobi bahçeleri konusunda bilinçlenmelerini ve yasal sorunlarla karşılaşmamalarını amaçlıyor. Belediye, denetimlerini artırarak yasaya uygun olmayan tüm yapıların yıkımını gerçekleştireceğini vurguladı.