Sosyal Medya

Ankara

TESK Başkanı: Zamlar Durmazsa Enflasyon Düşmez

Paylaşım

tarih:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son yapılan zamlarla enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını belirtti. Palandöken, yaz mevsiminde olmamıza rağmen peş peşe gelen zamlarla tarla bitkileri ve sebze meyve gibi ürünlerin fiyatlarında düşüş beklemenin gerçekçi olmadığını vurguladı. Özellikle akaryakıt, elektrik ve doğalgaza gelen zamların, hizmet sektöründe fiyatların geri gelmesini imkansız hale getirdiğini ifade etti.

“Piyasanın Güven Ortamına İhtiyacı Varken Zam Çözüm Değil”

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasaya güven ortamının sağlanması için zamların durdurulması gerektiğini söyledi. Enflasyonun düşmesi için piyasaların güvence altına alınması gerektiğini belirten Palandöken, hizmet sektörü ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamların üst üste geldiğini vurguladı. Vatandaşın bu zamları mevcut gelirleriyle karşılamasının mümkün olmadığını ifade eden Palandöken, “Ekonomi düzeldi sinyali verilmesi gerekiyor. Ancak yapılan zamlarla vatandaşın bu yükü kaldırması mümkün değil. Sigara ve alkollü içeceklere yapılan zamlar, temel gıda maddelerinden konfeksiyon sektörüne kadar her alanda maliyet artışlarına yol açıyor” dedi.

“Lokomotif Ürünlere Yapılan Zam Vatandaşa 10 Kat Yansıyor”

Palandöken, üretimin artırılması ve temel girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. “Lokomotif ürünlere yapılan zamlar, vatandaşa 10 kat yansıyarak maliyetleri artırıyor. Ekonominin düzelmesi için üretimin artırılması ve kiralar ile vergilerde adaletin sağlanması gerekiyor. Aksi takdirde günlük tüketilen ürünlere yapılan zamlar, tüm malzemelere yansıyacak ve vatandaş için büyük sıkıntılar doğuracaktır. Zamları durdurun artık” şeklinde konuştu.