Sosyal Medya

Ankara

ÇEVREFEST, Ankara’da Çevre ve İklim Duyarlılığını Artıracak

Paylaşım

tarih:

Çevre Haftası etkinlikleri arasında yer alan ve çevre ile iklim duyarlılığını artırmayı amaçlayan ÇEVREFEST, 5-9 Haziran tarihlerinde “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla Ankara’da düzenlenecek. Etkinlikler, 6 Haziran’da Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak. ÇEVREFEST’te sıfır atık etkinlikleri yapılacak, temiz üretim teknolojileri tanıtılacak ve çevre konusunda birçok çalışma yer alacak.

ÇEVREFEST: Türkiye’de Bir İlk

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Dönüşüm Hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olacak ÇEVREFEST etkinliği, 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, çevre gönüllüsü dalgıçlar deniz altı kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dalışlar yapacak, motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla bir gün boyunca trafiğe kapalı alanlar oluşturulacak.

ÇEVREFEST’in Programı ve Etkinlikler

ÇEVREFEST, 6 Haziran’da Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde Bakan Mehmet Özhaseki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak ve dört gün sürecek. Etkinlikte çocuk, genç ve yetişkinlerin ilgisini çekecek söyleşiler, atölye çalışmaları, iklim tüneli uygulamaları ve çevre konulu kitapların ağırlıkta olacağı bir kitap fuarı bulunacak. Ünlü isimler de insan ve çevre ilişkisine dair söyleşiler gerçekleştirecek.

Sıfır Atık Hareketi ve Çevre Dostu Projeler

Emine Erdoğan’ın himayelerinde dünya markası hâline gelen Sıfır Atık Hareketi de ÇEVREFEST’te yer alacak. Başkent Millet Bahçesi’ndeki alanda, özellikle çocuk ve gençlerin katılacağı sıfır atık temalı çeşitli atölye çalışmaları, sergiler, piknikler, yarışmalar, konferanslar ve tiyatro gösterileri düzenlenecek. Ayrıca, çevre dostu çelik köy evi de ÇEVREFEST boyunca ziyaretçilere açık olacak.

ÇEVREFEST: Türkiye’nin Çevre Yüzü Olacak

ÇEVREFEST, Türkiye’de çevre duyarlılığını artırmayı hedefleyen büyük bir çevre etkinliği olacak. Etkinlik, başta çocuklar olmak üzere tüm toplumda çevre bilincini yaygınlaştırmayı ve yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor. 81 ilde 85 milyon vatandaşa ulaşacak olan ÇEVREFEST, her şehirde çocuklar ve ailelerin katılımıyla sıfır atık atölyeleri, atık toplama kampanyaları, deniz altı kirliliğine dikkat çeken dalışlar ve bisiklet turları gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Dünya Ortak Evimiz: Yeni Fidanlar Dikilecek

ÇEVREFEST’te “Dünya Ortak Evimiz” şiarıyla iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla belirlenen alanlarda fidan dikimi yapılacak. Ayrıca, anıt ağaçlar ve tescilli mağaralar tanıtılacak. Motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla bir gün boyunca trafiğe kapalı alanlar oluşturulacak ve bisiklet ile e-skuter gibi mikromobilite araçların kullanımı teşvik edilecek.

Eğitim ve Seminerlerle Bilgilendirme

Özellikle çocuk ve gençlere çevre bilinci kazandırmak amacıyla seminerler, eğitimler ve paneller düzenlenecek. Temiz üretim teknolojileri, enerji ve kaynak verimliliği ile sürdürülebilirlik kavramları, çocuklara yönelik atölyelerle desteklenecek.

ÇEVREFEST, çevre konusunda farkındalık yaratmayı ve çevre duyarlılığını artırmayı hedefleyen kapsamlı bir etkinlik olarak, Türkiye’nin çevre bilincine katkıda bulunacak.