Sosyal Medya

Belediyeler

UCLG Başkanı Altay, BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısına Katıldı

Paylaşım

tarih:

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısı’nın açılış programında konuştu. Başkan Altay, küresel zorluklarla başa çıkmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Uluslararası İş Birliğinin Önemi

Başkan Altay, UCLG Başkanı olarak toplantıda, uluslararası birliklerde yerel yönetimlerin sesinin güçlü şekilde çıkması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü kınayan ve barışın sağlanması gerektiğini ifade eden Altay, İsrail’in insan haklarını, ifade özgürlüğünü, vicdanı ve merhameti de öldürdüğünü belirtti. Altay, herkesi Filistin’de barışın tesisi için dayanışmaya davet etti.

BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği’nin Önemi

Başkan Altay, BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği’nin şehirlerin ekonomik büyümesi, gelişimi ve toplumsal kalkınması için büyük bir adım olduğunu belirtti. Bu birliktelik, şehirlerin uluslararası sistemde üstlenmiş olduğu rolü daha da güçlendirecek ve şehirlerin ve belediyelerin daha güçlü, dirençli ve sürdürülebilir kılınması için önemli bir fırsat sunacak.

İsrail’in Filistin’de Yaptıkları Kınandı

Her uluslararası platformda olduğu gibi, burada da İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne dikkat çeken Başkan Altay, İsrail’in sadece masum insanları değil, insan haklarını, ifade özgürlüğünü, vicdanı ve merhameti de öldürdüğünü belirtti. Altay, barışın, özgürlüğün ve adaletin yanında olan herkesi, Filistin’de barışın tesisi için dayanışmaya davet etti.

Geleceğe Yönelik Kararlılık

Başkan Altay, “BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği, iş birliğini en üst düzeye çıkarmak, şehirlerimiz ve belediyelerimiz aracılığıyla somut projelere dönüştürmek için eşsiz bir fırsattır. İklim değişikliği ile mücadele, savaşların sona erdirilmesi, barışın inşası, mülteci sorunu ve eşitsizliklerin önlenmesi başta olmak üzere sürdürdüğümüz tüm eylemlere katkı sağlayacak BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği’nin kurulması gerçekten çok önemli bir girişimdir. Bugün burada, şehirlerimizi ve belediyelerimizi daha güçlü, dirençli ve sürdürülebilir kılmak için iş birliği yapma kararlılığımızı yeniden teyit ediyoruz” dedi.

Yerel Yönetimlerin Güçlü Temsili

Başkan Altay, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, BRICS+ birliklerinin yerel yönetimlerde seslerinin daha güçlü çıkabilmesi için kararlar alındığını ve UCLG Başkanı olarak her platformda yerel yönetimlerin daha güçlü temsili konusunda destek olmaya devam edeceğini belirtti. Tataristan Cumhurbaşkanı’na ve Kazan Belediye Başkanı’na ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca BRICS+ Yerel Yönetimler Birliği Kurma Deklarasyonu yayınlandı ve yeni birlik oluşturulmasına yönelik kararlar alındı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir